Ο τρίτος παίκτης και οι αυτοματισμοί του Conte

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Chelsea υπό την καθοδήγηση του Κόντε, είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να παρακάμψουν την αυξανομένη πίεση του αντιπάλου, όσο η ομάδα πλησιάσει στο αντίπαλο τέρμα. Βέβαια, ο στόχος της ομάδας παραμένει πάντα το γκολ και ο στόχος του αντιπάλου να το αποτρέψει.
Όπως προαναφέραμε στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα σε μερικά παιχνίδια έπαιξε 4-3-3. Εκεί, οι πλάγιοι επιθετικοί ήταν αποκομμένοι από το σέντερ φορ (Κόστα). Willian και Hazard ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν πλάτος, που συχνά οδήγησε σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

33 αγώνες, 25 νίκες, σημείωσε 69 γκολ, δέχθηκε 29 γκολ και πλέον έχει μια απόσταση ασφάλειας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, ωστόσο, γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα των αντιπάλων. Σε αυτό οι Λονδρέζοι έχουν κτυπήσει, Leicester, Man Utd, Spurs, Έβερτον, Σαουθάμπτον και Man City μεταξύ άλλων. Οι σχηματισμοί είναι, φυσικά, απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Αυτό το άρθρο προσπαθεί να αναλύσει τις λεπτότερες λεπτομέρειες του συστήματος Conte και γιατί ήταν τόσο επιτυχημένο.
(Για να διαβάσετε το 2ο μέρος του άρθρου συνδεθείτε. Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, εγγραφείτε εντελώς δωρεάν ΕΔΩ.)

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 22:37

Κατασκοπεία αντιπάλου

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

26 ΘΕΜΑΤΑ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

του Πετρου Κενερ

Σε μια συστηματική προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι απαραίτητη μια παρακολούθηση του επόμενου αντιπάλου. Αυτοί που θα αναλαμβάνουν την παρακολούθηση του αντιπάλου πρέπει να είναι απαραίτητα προπονητές που θα ανήκουν στο προπονητικό Τeam και όχι οποιοιδήποτε άλλοι παράγοντες της ομάδος. Κι αυτό γιατί απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις του ποδοσφαίρου. Ο αντίπαλος πρέπει να παρακολουθηθεί στα προηγούμενα δύο παιχνίδια (ένα εντός και ένα εκτός έδρας τους), πριν το μεταξύ μας παιχνίδι.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 13:43

Ανάλυση συστημάτων

 Ανάλυση συστημάτων κορυφαίων ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων

Τάσεις που κυριάρχησαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό η ελληνική εθνική ομάδα είναι δίκαια και άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης.  Ωστόσο δεν μπορεί να ειπωθεί ότι έπαιξε το εντυπωσιακό  και μοντέρνο ποδόσφαιρο, παρόλα αυτά όμως απομάκρυνε μεγάλα φαβορί του θεσμού με τον επιτυχή τρόπο παιχνιδιού της. Επομένως το σημαντικό στοιχείο για την ελληνική εθνική ομάδα ήταν ότι έγινε μια προσαρμογή του συστήματος της στις προσωπικές ικανότητες και δυνατότητες των παικτών πράγμα το οποίο καθορίζει την 1η τάση.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008 11:38

Ανάλυση αγώνων

Με την εισαγωγή των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων, η ανάλυση αγώνων έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που χρησιμοποιείται ευρύτατα στις ΗΠΑ και κερδίζει ολοένα έδαφος στην Ευρώπη, ακόμα και στις μικρές κατηγορίες.

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2006 10:21

«Ο δικηγόρος του δια..λόγου»

του Πέτρου Κένερ

Παγκόσμιο Kύπελλο: Είδαμε, ακούσαμε, διαβάσαμε πάμπολλα. Τι έμεινε; Δύσκολο ερώτημα. Σίγουρα η πρωταθλήτρια Ιταλία, ο Ζιντάν, η μουρμούρα ότι δεν είδαμε καλά παιχνίδια, τα λάθη της διαιτησίας, η διακωμώδηση του Χορταρέα που του την κάνανε, κατά δήλωσή του, οι μαυρούληδες της Γκάνας. Να ΄ναι καλά, μας έκανε και γελάγαμε με τις προβλέψεις του περί ζωδίων και άλλων αηδιών και φυσικά οι δηλώσεις-αναλύσεις σχετικών, αλλά και κατά κανόνα ασχέτων. Ασχέτων με το αντικείμενο του ποδοσφαίρου εννοώ. Έχω ξαναγράψει ότι οι Έλληνες σε περίοδο σεισμών γίνονται σεισμολόγοι, σε περίοδο εκλογών εκλογολόγοι και είναι «παντός καιρού» προπονητές ποδοσφαίρου. Το γράφω έτσι απλά, με μια δόση χιούμορ, είναι όμως ένα τεράστιο πρόβλημα. Αυτό που αποκομίζει ο φίλαθλος, η φίλαθλη κοινή γνώμη αν προτιμάτε, δεν απέχει απλά από την πραγματικότητα, πολλές φορές δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 09:40

Στα άδυτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ

Πως  προετοιμάζεται η M.U. για τον επόμενο αντίπαλο;

Τι παίζει ρόλο στη βίντεο ανάλυση;

Πώς –μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα– καθοδηγεί ο Προπονητης την ομιλία για την προετοιμασία ενός παιχνιδιού;