Οι φυσικές και οι πνευματικές απαιτήσεις που οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να εκπληρώσουν μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη απόδοση. Η βαριά και η παρατεταμένη προπόνηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το σύνδρομο της υπερφόρτωσης, της εξασθένησης ή το «κάψιμο» των ποδοσφαιριστών.

Επιπλέον, τα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσης οδηγούν σε μειωμένη απόδοση και αυξάνουν τις πιθανότητες της ασθένειας ή του τραυματισμού.
Το άρθρο εξετάζει τους λόγους της υπερφόρτωσης, τα διάφορα συμπτώματα καθώς και τους τρόπους της πρόληψης ή της ανάρρωσης από αυτό το σύνδρομο.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 11:32

Ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή σε μία ομάδα

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Μποτζώρη

Αναδημοσίευση του άρθρου από το Overlap.gr

To overlap.gr θέλοντας να μπει ακόμα περισσότερο στα άδυτα του ποδοσφαίρου και να ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία για το πιο λαοφιλές άθλημα συνομίλησε με έναν επαγγελματία του χώρου που η ασχολία του είναι να αποκαθιστά την υγεία των ποδοσφαιριστών μετά από τραυματισμούς.

Ο κ. Μποτζώρης Δημήτρης φυσιοθεραπευτής με έδρα τον Εύοσμο στην Θεσσαλονίκη , συνεργάτης πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων και όχι μόνο, μας εξηγεί και λύνει τις απορίες πολλών φιλάθλων για τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή.

Overlap.gr: K. Μποτζώρη ο φυσιοθεραπευτής ανήκει στο ιατρικό team μίας ομάδας. Ποιος είναι ο βασικός ρόλος του;

Δ. Μπ. : 1) Σε συνεργασία με το ιατρικό team την αποκατάσταση του τραυματία αθλητή 2) προαγωνιστική και μεταγωνιστική μάλαξη 3) πρώτες βοήθειες σε προπόνηση και αγώνες.

Αλήθειες και μύθοι για τον αχίλλειο τένοντα

Υποφέρετε από πόνο στον αχίλλειο τένοντα, ή απλά θέλετε να σιγουρευτείτε ότι ένα πρόβλημα σε αυτό το σημείο δεν περιορίζει ποτέ τη δυνατότητά σας να προπονείστε και να ανταγωνιστείτε; Έχουμε τη λύση στα τρέχοντα προβλήματα και μεθόδους προφύλαξης για μελλοντικά.
Εάν έχετε διαβάσει για ασθένειες αχίλλειου τένοντα στα δημοφιλή περιοδικά και τα ενημερωτικά δελτία, πιθανώς έχετε παρατηρήσει ότι τα άρθρα αυτά ακολουθούν μια γνωστή συνταγή.

Είναι σίγουρο ότι οι τραυματισμοί πάντα θα υπάρχουν στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς οφείλονται σε λάθη και ελλείψεις προετοιμασίας και επομένως μπορούν να αποφευχθούν. 
Όταν καταβάλλει έντονη προσπάθεια, το ανθρώπινο σώμα υποβάλλεται σε έντονες πιέσεις και επομένως είναι απαραίτητο να υπάρχει σωστή προετοιμασία, όπως είναι απαραίτητη και η κατάλληλη αποθεραπεία.