Κλασσική άσκηση για πάσες σε τετράγωνο, με την προσθήκη ενός παίκτη στο κέντρο του τετραγώνου. Πρόκειται για μια άσκηση που εστιάζει στον πολύ γρήγορο ρυθμό των μεταβιβάσεων με μία επαφή.

Στόχοι:

Βελτίωση τεχνικής και ταχύτητας. Απευθύνεται σε παίκτες που έχουν ήδη αποκτήσει μια καλή τεχνική βάση.

Παρακολουθώντας έναν αγώνα παιδικού ποδοσφαίρου το πρώτο που παρατηρούμε είναι η συνεχής εναλλαγή της κατοχής της μπάλας από τις δύο ομάδες. Εναλλαγής που δεν επιτυγχάνεται τις πιο πολλές φορές με την σωστή ατομική ή ομαδική τακτική αλλά περισσότερο με την έλλειψη ικανοποιητικής τεχνικής των νεαρών παικτών όταν βρίσκονται σε πίεση χώρου και χρόνου και την ανεπάρκεια των προσφερομένων επιλογών μεταβίβασης της μπάλας σε ξεμαρκάριστους συμπαίκτες.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 12:06

Προπόνηση για εναέρια πάσα

 Ολοκληρωμένη προπόνηση

Προθέρμανση με ατομικό έλεγχο της μπάλας. 

Οργάνωση και Λειτουργία :

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 12:09

Οι πάσες στο ποδόσφαιρο

Σε μικρή ηλικία, τα παιδιά έχουν την τάση να κλωτσάνε την μπάλα προς το μέρος του συμπαίκτη χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όσο όμως αυξάνονται οι τεχνικές ικανότητες, οι παίκτες αρχίζουν να βλέπουν το χώρο και να ψάχνουν για τον καταλληλότερο συμπαίκτη προτού εκτελέσουν μια πάσα.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007 15:39

Η προπόνηση σε μικρούς χώρους

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


Του
Τάσου Δημητρίου, Ενωσιακόυ Προπονητή
Της Ε.Π.Σ. Αθηνών

Η προπόνηση σε μικρούς χώρους μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της επιδεξιότητας των παικτών. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις της εποχής. Εκφράζεται  από την ταχύτητα και χαρακτηρίζεται από δύναμη και διαρκή κίνηση.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2005 15:38

Η προπόνηση είναι διόρθωση

 

Συμβουλές διόρθωσης για την τεχνική και την τακτική στις κατάλληλες ηλικίες.

«Στην πάσα με το εσωτερικό, το σταθερό πόδι τοποθετείται δίπλα από τη μπάλα, έτσι ώστε κατά το χτύπημα της μπάλας ο κορμός του σώματος να προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση που θα φύγει η μπάλα…». Κάπως έτσι ακούγεται η λεπτομερής ανάλυση της τεχνικής κατά τη διαδικασία της μάθησης ή της διόρθωσης κάποιου λάθους. Στην πράξη αυτού του είδους οι συμβουλές βοηθάνε πολύ. Περισσότερο όμως αποτελεσματικά λειτουργεί η επίδειξη των καθηκόντων του κάθε παίκτη και του σωστού έναντι του λάθους, ανάλογα βέβαια και με την ηλικία των παιχτών.

Οι εξελίξεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο επιβάλλουν την προσαρμογή στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για τον σχεδιασμό της οποιασδήποτε προπονητικής επιβάρυνσης στις μικρές ηλικίες.