Τα Νέα μας

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Προπόνηση ομάδων

Σουτ μετά από παράλληλη πάσα.

Οι παρακάτω πρακτικές περιγράφουν ασκήσεις πάνω στο σουτ όπου οι παίκτες κινούνται προς την μπάλα για να σουτάρουν στο τέρμα. Σημαντικό γεγονός αποτελεί το ότι λαμβάνουν την μπάλα από διαφορετικές γωνίες.  Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει πρακτικές όπου οι παίχτες παίρνουν την μπάλα έπειτα από παράλληλη πάσα και σουτάρουν προς το τέρμα με δύο επαφές (κοντρόλ και σουτ).

Κατεβάστε την ενότητα εδώ

Προπόνηση της
Εθνικής Βραζιλίας

Η χρησιμοποίηση του θετικού και του αρνητικού χώρου στο ποδόσφαιρο.

Στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα από τον κάτοχο της μπάλας και της εστίας πίσω του, η πίεση από τον αντίπαλο είναι συνήθως λιγότερη.
Αυτός είναι ο «αρνητικός χώρος» και είναι χρήσιμος για τη διατήρηση της κατοχής, για τη μείωση της πίεσης, για την αλλαγή του σημείου επίθεσης, και για τη δημιουργία νέων επιθέσεων. Καθώς εξελίσσεται μία επίθεση, οι αντίπαλοι αμυντικοί έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην μπάλα παρά στους «αρνητικούς» χώρους του γηπέδου.

Διαβάστε περισσότερα: Προπόνηση της Εθνικής Βραζιλίας

Πως  προετοιμάζεται η M.U. για τον επόμενο αντίπαλο;

Τι παίζει ρόλο στη βίντεο ανάλυση;

Πώς –μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα– καθοδηγεί ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον την ομιλία για την προετοιμασία ενός παιχνιδιού;

Διαβάστε περισσότερα: Στα άδυτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτετ

Image

Ανάπτυξη της τεχνικής δουλεύοντας με ζευγάρια.


Καθώς οι 3 γκολκίπερ δουλεύουν στην αντίθετη άκρη του γηπέδου με τον προπονητή τερματοφυλάκων, 18 παίχτες προπονούνται σε ζευγάρια μέσα στη μεγάλη περιοχή. Κάνουν καθεμία από τις παρακάτω ασκήσεις διάρκειας δύο λεπτών η καθεμία, αλλάζοντας ρόλους με το σήμα του προπονητή κάθε λεπτό και κάνοντας ελαφριές διατάσεις στο διάστημα των τριάντα δευτερολέπτων που είναι η περίοδος ξεκούρασης μεταξύ κάθε άσκησης.

Διαβάστε περισσότερα: Μία προπόνηση της Γιουβέντους.