Τα Νέα μας

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Φυσική κατάσταση

4 φορές 4 λεπτά: περισσότερη αντοχή σε μικρούς αγώνες ποδοσφαίρου


Πολλοί ποδοσφαιριστές σκέφτονται μερικές φορές την επερχόμενη περίοδο προετοιμασίας με τρόμο. Αυτή η στάση οφείλεται στις ακόμα διαδεδομένες συνεδρίες τρεξίματος για τη βελτίωση της γενικής αντοχής. Ωστόσο, πρώτον, συχνά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεύτερον, καταλαμβάνουν σημαντικά χρονικά περιθώρια στην προπόνηση, τα οποία ο προπονητής θα ήταν συνήθως προτιμότερο να τα γεμίσει με περιεχόμενο τακτικής!

Διαβάστε περισσότερα: 4 φορές 4 λεπτά: περισσότερη αντοχή

ΓΙΟΓΚΑ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Η γιόγκα φόβιζε  τους ποδοσφαιριστές της Manchester United. Όταν ο πρώην αστέρας της ομάδας Ryan Giggs θέλησε πριν από μια δεκαετία να δοκιμάσει για πρώτη φορά προπόνηση με γιόγκα δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο δύσκολη ήταν.

Διαβάστε περισσότερα: Η Γιόγκα και το ποδόσφαιρο

speed_2.jpg

Γίνετε γρήγοροι  –  και όχι, δεν μιλάμε για πιό γρήγορο ίντερνετ

Είναι κοινός τόπος ότι η ταχύτητα είναι απαραίτητη για το ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εννοούμε μόνο το πόσο γρήγορα τρέχει κάποιος. Εννούμε μια ολόκληρη σειρά από τομείς στους οποίους η ταχύτητα είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Διαβάστε περισσότερα: Φάκελος: Ταχύτητα - Μέρος 1

 

«Το Ιερό Τρίγωνο» του Arsene Wenger

Επιβάρυνση - ανάπαυση - διατροφή


Σαν προπονητές, στα πλαίσια της δικής μας «ευκολίας», βλέποντας κουρασμένους τους ποδοσφαιριστές μας, τους δίνουμε ένα ρεπό. Με τη σειρά τους, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές νομίζουν ότι με το να μην κάνουν τίποτα, ξεκουράζεται το σώμα τους. Δυστυχώς, κάνουμε όλοι λάθος, γνωρίζοντας ή αγνοώντας, γιατί η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενεργητικοί τρόποι, που όχι απλά ξεκουράζουν, αλλά επιταχύνουν την ξεκούραση.

Διαβάστε περισσότερα: Η σωστή ξεκούραση

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερη όρεξη και διάθεση στην προπόνηση όταν την ημέρα που πρέπει να δουλέψουν στην αντοχή δεν φορέσουν αυτά τα μονότονα πάνινα παπούτσια του τζόκινγκ. Η επίτευξη τερμάτων και η αποφυγή του να δεχτείς γκολ θα πρέπει να είναι το κεντρικό σημείο των προπονήσεων. Με διάφορες ασκήσεις και κάποιες παραλλαγές μπορεί να βελτιώνεται η ικανότητα της αντοχής καθώς δουλεύονται ταυτόχρονα η τεχνική και τα ατομικά στοιχεία της τακτικής των παιχτών.

Διαβάστε περισσότερα: Προπόνηση αντοχής με μπάλα

plyom 
Η ταχύτητα και η δύναμη αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της καλής φυσικής κατάστασης και απαιτούνται σε όλες τις κινήσεις που κάνει ένας αθλητής. Ο συνδυασμός ταχύτητας και δύναμης είναι η ταχυδύναμη. Εδώ και πολλά χρόνια, προπονητές και ποδοσφαιριστές προσπαθούν να βελτιώσουν την ταχυδύναμη ώστε να βελτιώσουν την απόδοσή τους.
Διαβάστε περισσότερα: ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΜΕΡΟΣ 2: Πλειομετρικές ασκήσεις

Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μία επιστημονική μελέτη και όσον αφορά την μετάφρασή του έγινε προσπάθεια να αποδοθεί όσο πιο πιστά είναι δυνατόν. Θεωρήσαμε σωστό να μην αναφέρουμε μόνο τα συμπεράσματα της εργασίας, αλλά να παραθέσουμε τις μετρήσεις και τις στατιστικές παραμέτρους της.

Διαβάστε περισσότερα: Η επίδραση της διαλειμματικής προπόνησης με υψηλή ένταση στους ποδοσφαιριστές