Τα Νέα μας

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.
Κατηγορία: Προπονητικές εβδομάδες
Αρχεία:

1η Ημέρα

 - Αποθεραπεία - Ασκήσεις συντονισμού (Μέρα μετά από παιχνίδι)

Τεχνική - Ατομική Τακτική

Ομαδική Τακτική (Άμυνα)  Καλή συμπαγή αμυντική λειτουργία

Ομαδική Τακτική ( Άμυνα & Επίθεση)   Ομαδική Τακτική για την επίθεση και άμυνα

Ταχύτητες, Σουτ, Στημένα (Αντίπαλος)  Προετοιμασία για το επερχόμενο παιχνίδι

Information
Δημιουργήθηκε 2018-09-17
Άλλαξε 2018-09-18
Έκδοση
Μέγεθος 418.27 KB
Σύστημα
Λήψεις 45

1η Ημέρα: Το πόσο σημαντική είναι η ομιλία σας στα αποδυτήρια, ειδικά ύστερα από ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα, αναφέρεται σε προηγούμενο άρθρο. Εάν η ομάδα δεν έχει μια μέρα ρεπό (π.χ. έπαιξε Κυριακή και η προπόνηση είναι Δευτέρα), εσείς θα καθορίσετε ποιοι παίκτες θα προπονηθούν με βάση το πλήρες πρόγραμμα και ποιοι όχι. Η πρότασή μας πάντως είναι όλοι οι παίκτες να ακολουθούν ολόκληρο το πρόγραμμα, διότι θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό.

2η Ημέρα: Στόχος είναι μεν η ατομική αμυντική τακτική, αλλά για να παίξει άμυνα ένας παίκτης χρειάζεται απέναντί του έναν επιθετικό. Δεν πρέπει λοιπόν να παραμελήσουμε τον παίκτη που κάνει την ντρίπλα, να του επισημάνουμε ότι η ντρίπλα πρέπει να έχει στόχο και συνεχεία και ότι δεν γίνεται για ατομική προβολή. Οπωσδήποτε βέβαια θα πρέπει να του επισημάνουμε τα λάθη που κάνει όταν εκτελεί την ντρίπλα. (π.χ. να σηκώνει το κεφάλι αμέσως μόλις εκτελέσει, να κρατά την μπάλα κοντά, να μην τον παρασύρει υπέρμετρα ο ενθουσιασμός έπειτα από μια επιτυχημένη προσπάθεια κ.λ.π.).
Αντίθετα στους αμυντικούς πρέπει να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζουν τις μονομαχίες, διαβάζοντας τον αντίπαλο επιθετικό, να πιέζουν τον αντίπαλό τους μεταφέροντας το παιχνίδι στα μέτρα τους, είτε με ατομική προσπάθεια (ελευθερώνοντας την πλευρά του αδύνατου ποδιού), είτε με ομαδική.

3η Ημέρα: Ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

4η Ημέρα: Αρχίζουμε και σκεφτόμαστε το επικείμενο παιχνίδι. Ξεκινάμε την προθέρμανση με απλές ασκήσεις με τη μπάλα και στην συνέχεια κάνουμε μία άσκηση για κυκλοφορία της μπάλας η οποία αναφέρεται στο άρθρο "Όπως η Μπάρτσα" σε συνδυασμό με την αμυντική άσκηση με τους ρόμβους της 2ης μέρας.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο "Όπως η Μπάρτσα": http://www.proponitis.gr/arthra/technical/273-opos-i-mpartsa

5η Ημέρα: Μερικές ομάδες ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα για πέντε προπονήσεις την εβδομάδα. Ως εκ τούτου, η προετοιμασία για τον επερχόμενο αγώνα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί την 4η μέρα προπόνησης.

Information
Δημιουργήθηκε 2018-09-17
Άλλαξε 2018-09-17
Έκδοση
Μέγεθος 557.1 KB
Σύστημα
Λήψεις 27

Γιατί η ομάδα μου χάνει τη μπάλα;

Οι αιτίες είναι διάφορες. Η απώλεια της μπάλας μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας των παικτών μας, ή της λάθος αντίληψης του παιχνιδιού ( δεν έχει γίνει κατανοητός ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας μας ή δεν έχει γίνει η απομνημόνευση των καταστάσεων, που δουλεύτηκαν στην προπόνηση ) ή υπάρχει έλλειψη κινητικότητας.

Κάθε προπόνηση έχει ως προθέρμανση μια ή δυο ασκήσεις κορόιδο. Διαβάστε το άρθρο "Το κορόιδο" για να πάρετε από τους παίκτες σας τα μέγιστα.
Η προσοχή μας στο "κορόιδο" είναι στραμμένη στους παίκτες χωρίς την μπάλα και στην κίνηση του κατόχου της μπάλας, μόλις δώσει την πάσα. ('kick and run' που λένε και οι Εγγλέζοι). Συνεχείς κίνηση από όλους τους παίκτες.

Information
Δημιουργήθηκε 2018-09-17
Άλλαξε 2018-09-17
Έκδοση
Μέγεθος 420.22 KB
Σύστημα
Λήψεις 24