Τα Νέα μας

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter μας.

Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ

Ο Julian Nagelsmann χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να αναδεικνύει το ταλέντο των παικτών, να υιοθετεί καινοτόμες τακτικές προσεγγίσεις και να εμπνέει την ομάδα του. Οι επιδόσεις του τον έχουν κατατάξει σε έναν από τους πιο ζητούμενους προπονητές στον κόσμο του ποδοσφαίρου και αναμένεται να έχει μια λαμπρή καριέρα στον επαγγελματικό χώρο. θεωρείται εδώ και καιρό ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της προπονητικής στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η τακτική του κατανόηση και η ικανότητά του να καλλιεργεί και να αναπτύσσει νέους παίκτες τον έκαναν γρήγορα έναν από τους πιο περιζήτητους προπονητές στη χώρα. Όμως τα τελευταία χρόνια ο Nagelsmann αντιμετώπισε κάποιες οπισθοδρομήσεις που οδήγησαν ορισμένους να αναρωτηθούν εάν απέτυχε.

Διαβάστε περισσότερα: Julian Nagelsmann

 

του Πέτρου Κένερ

Κατανοώ ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα από μία φάση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο λόγος που γράφω είναι γιατί δεν θεωρώ το θέμα μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά με προεκτάσεις σε όλα τα θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε περισσότερα: Μα κανένας δεν το γνώριζε;

Η «μόνιμη κρίση» των Ελλήνων ποδοσφαιριστών: Ακαδημίες ποδοσφαίρου.

του Πέτρου Κένερ

 

[Κυρίως οι γονείς, αλλά και όσοι λένε ότι τους ενδιαφέρουν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου και αγαπούν τα παιδιά, δεν πρέπει απλά να το διαβάσουν, πρέπει να το μελετήσουν].

Η τεχνική του ποδοσφαίρου μαθαίνεται από την ηλικία των έξι (6) έως και δεκάξι (16) ετών. Μετά μπορείς να βελτιώσεις ή να «τελειοποιήσεις» αυτά που ήδη έχεις μάθει. Π.χ. ο Μαραντόνα, ή ο Τσιάρτας, δεν μπορούσαν να φτιάξουν την τεχνική του δεξιού τους ποδιού;

Διαβάστε περισσότερα: Η «μόνιμη κρίση» των Ελλήνων ποδοσφαιριστών: Ακαδημίες ποδοσφαίρου.