Ανάλυση

Μια ήττα 8-2 σε έναν αγώνα νοκ άουτ. 4-1 και 4-1 σε κάθε ημίχρονο. Κατά κάποιο τρόπο, ήταν δύο ξεχωριστές ήττες για την Μπάρτσα.

Η πρώτη ήταν μία ποδοσφαιρική ήττα: η ποδοσφαιρική ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου που τους πίεσε και τους χτύπησε από τα πλάγια.

Διαβάστε περισσότερα: Η ποδοσφαιρική ανωτερότητα της Μπάγερν Μονάχου

Πέτρος Κένερ – Πωλ Σεμπάουερ

Η UEFA ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάποιοι, όπως σε όλα τα θέματα,  έχουν διαφορετική γνώμη, μια άποψη που για να λέμε την αλήθεια συζητείτε πάντα μετά το τέλος κάθε ΠΚ.  Ισχυρίζονται λ.χ. ότι όσοι δεν έχουν δει το παγκόσμιο κύπελλο του 1970 δεν έχουν δει τίποτα. Άλλοι μιλάνε για το ΠΚ του 1982, άλλοι του 1986, με γνώμονα, πάντα κατά τα λεγόμενά τους, το όμορφο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για απόψεις φιλάθλων ή οπαδών, αλλά και για απόψεις προπονητών. Που είναι η αλήθεια; Δεν θα πούμε κάπου στη μέση, που θα μπορούσε να ειπωθεί, γιατί θα εμπεριείχε μια μορφή «δημοσιοσχετισμού». Στο «proponitis.gr» προσπαθούμε να αναλύσουμε πάντα όλες τις πλευρές ενός θέματος, γιατί δημοσιογραφικά δεν μας αρέσουν οι «ειδήσεις» και το «παρασκήνιο», και προπονητικά μάς ενδιαφέρουν οι –αν μη τι άλλο– τεκμηριωμένες απόψεις.

Διαβάστε περισσότερα: ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Τα συστήματα ανάλυσης αγώνα κερδίζουν συνεχώς έδαφος και, όσο εξελίσσονται τα τεχνολογικά μέσα, γίνονται ολοένα και πιο σύνθετα και αποδοτικά. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ανάλυσης αγώνα προσφέρουν πλέον απίστευτες δυνατότητες και αποτελούν ένα πραγματικό εργαλείο για κάθε προπονητή.

Διαβάστε περισσότερα: Χειρόγραφο σύστημα στατιστικών και ανάλυσης αγώνα

Η νίκη της RB Leipzig (Λειψία) με 2-1 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η πιο σημαντική νίκη της καριέρας του Julian Nagelsmann μέχρι στιγμής και ένα καλό παράδειγμα του γιατί ο 33χρονος Γερμανός θεωρείται ο πιο συναρπαστικός νεαρός προπονητής της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα: RB Leipzig (Λειψία) εν Ατλέτικο Μαδρίτης

Σας παρουσιάζουμε μια ολοκληρομένη προπόνηση με κύριο θέμα την αντεπίθεση. Επεξήγηση ασκήσεων με βίντεο και animation film.

Στόχοι:

1.     Αυτοματισμός του παιχνιδιού με μία επαφή.

2.     Αυτοματισμός της κοντρα επίθεσης και αλλαγή πλαυράς της επίθεσης.

3.     Βελτίοση της εκρικτικής δύναμης.

Μέσα: 20 μπάλεσ, κώνοι,  3 είδη διακριτικά (6 ).

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα: Τεχνικο-τακτική προπόνηση με βίντεο

Με την εισαγωγή των σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων, η ανάλυση αγώνων έχει γίνει πλέον πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που χρησιμοποιείται ευρύτατα στις ΗΠΑ και κερδίζει ολοένα έδαφος στην Ευρώπη, ακόμα και στις μικρές κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα: Ανάλυση αγώνων