προπόνηση τερματοφυλάκων; μπλονζόν; κυβύσθιση;τερματοφύλακας; προπονητική; προπονητής ποδοσφαίρου;

α) Η μπάλα βρίσκεται ανάμεσα από τα πόδια και προσπαθούμε να μην πέσει στο έδαφος χρησιμοποιώντας σταυρωτά τα χέρια εναλλάξ. Τα πόδια δεν είναι σταθερά αλλά κινούνται διαγώνια ανάλογα με τη μπάλα.

1β) Το ίδιο μόνο που δουλεύουμε μπρος-πίσω. Τα πόδια σταθερά.
2 Κάνουμε οχτάρια με την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια.
3α) Φέρνουμε την μπάλα στην πλάτη μας, σε έκταση και την αφήνουμε να πέσει ανάμεσα στα πόδια, σκύβουμε μπροστά και την πιάνουμε.

3β) Φέρνουμε την μπάλα από θέση αράουτ με δίπλωση ανάμεσα από τα πόδια και την πετάμε προς την πλάτη, γυρνάμε γρήγορα τη μέση μας και πιάνουμε την μπάλα.

4 Ο τερματοφύλακας πετάει μια μπάλα που έχει στα χέρια του ψηλά στον αέρα και ταυτόχρονα ο προπονητής του πετάει μια μπάλα πάνω του την οποία πρέπει να την επιστρέψει αμέσως, και μετά να μπλοκάρει την μπάλα που κατεβαίνει από τον αέρα.
5 Οι τερματοφύλακες πηδάνε ο ένας πάνω από τον άλλο με άλματα και μπλονζόν.
6 Τρεις τερματοφύλακες σε απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον και τοποθετημένοι σε τριγωνική διάταξη γκελάρουν την μπάλα με τα χέρια επί τόπου και με μπλονζόν ο καθένας μπλοκάρει την μπάλα πριν ακουμπήσει στο έδαφος για δεύτερη φορά ( οι τερματοφύλακες κινούνται από αριστερά προς τα δεξιά ).
7α) Οι τερματοφύλακες κάνουν κυβύσθιση με την μπάλα στα χέρια και αμέσως σηκώνονται πάνω, και φέρνουν την μπάλα με τα χέρια μπροστά από το κεφάλι.
7β) Η ίδια διαδικασία γίνεται μόνο που τώρα μετά την κυβύσθιση ο τερματοφύλακας σπρώχνει την μπάλα μπροστά και κάνοντας μπλονζόν την μπλοκάρει.
7γ) Πάλι ο τερματοφύλακας κάνει κυβύσθιση, τώρα χωρίς να έχει μπάλα, και στην ολοκλήρωση ο προπονητής του πετάει τη μπάλα ψηλά και κάνοντας εκτίναξη μπλοκάρει την μπάλα.
8 Ο προπονητής είναι όρθιος κρατώντας μια μπάλα στο ύψος της μέσης του ενώ μπροστά του είναι ξαπλωμένος ένας τερματοφύλακας ο οποίος έχει σταθερά και τεντωμένα τα πόδια του, και δουλεύει ακουμπώντας την μπάλα του προπονητή με τα χέρια ενώ ένας άλλος τερματοφύλακας του πετάει τη μπάλα πλάγια ψηλά για να δουλεύει τους πλάγιους κοιλιακούς.
9 Ένας τερματοφύλακας βρίσκεται στο έδαφος σε καθιστή θέση με τα γόνατά του λυγισμένα, και στις μύτες των ποδιών του κάθεται ένας άλλος. Από αυτή τη θέση που βρίσκεται κι έχοντας μία μπάλα στα χέρια ψηλά και κατακόρυφα σηκώνεται όρθιος και ξανακάθεται.
10α) Ένας τερματοφύλακας βρίσκεται σε ημικάθισμα, ενώ ένας άλλος είναι από πίσω του και του πετάει τη μπάλα πάνω από τους ώμους του εναλλάξ αριστερά και δεξιά για να εκτιναχθεί και να μπλοκάρει την μπάλα με μπλονζόν. Αμέσως μετά ένας άλλος τερματοφύλακας του πετάει τη μπάλα από την αντίθετη πλευρά και ψηλά για εκτίναξη.
10β) Ίδια διαδικασία με την προηγούμενη άσκηση αλλά τώρα η μπάλα περνάει κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα που έχει γυρισμένη πλάτη.
11 Ο προπονητής που βρίσκεται πίσω από το τέρμα πετάει μία μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και ο τερματοφύλακας που βρίσκεται στη γραμμή του τέρματος πιάνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κάνει βαθύ κάθισμα και μετά κάνει εκτίναξη προς τα πάνω και δίνει πάλι την μπάλα στον προπονητή.
12 Κάνουμε άλματα σε εμπόδια και μετά βαθύ κάθισμα.
13 Τοποθετούμε δύο εμπόδια όπου στο ένα ο τερματοφύλακας κάνει εκτίναξη ψηλά πάνω από αυτό και πιάνει την μπάλα που του πετάμε και στο επόμενο περνάει από κάτω και αμέσως με εκτίναξη μπλοκάρει την συρτή μπαλιά που του κάνει ο προπονητής.
14 Οι τερματοφύλακες μπαίνουν στη σειρά και αρχικά πηδάνε ένα εμπόδιο, μετά κάνουν σλάλομ ανάμεσα σε κώνους και μόλις βγουν από αυτούς μπλοκάρουν τα συρτά σουτ που τους γίνονται. Το ίδιο γίνεται με την μπάλα να σουτάρεται ψηλά αριστερά και δεξιά.
15 Ένα εμπόδιο κάθετο στο τέρμα. Ό τερματοφύλακας πηδά πάνω από το εμπόδιο μετά περνάει από κάτω και ταυτόχρονα αποκρούει το πλασέ του προπονητή που γίνεται στη γωνία του (και από τις δύο πλευρές).
16 Ένα εμπόδιο κάθετο στο τέρμα. Ο τερματοφύλακας πηδάει από πάνω αμέσως ξαναπηδάει από την άλλη και αποκρούει το ψηλό πλασέ.
17 Ένα εμπόδιο κάθετο στο τέρμα. Ο τερματοφύλακας περνάει από κάτω και γυρίζει αμέσως προς τα πίσω στην αντίθετη πλευρά για να μπλοκάρει την μπάλα που έρχεται από τον προπονητή.
18 Δύο εμπόδια στο τέρμα. Στο πρώτο εμπόδιο που βρίσκεται παράλληλα με το τέρμα ο τερματοφύλακας πηδάει από πάνω, και πέφτει αμέσως να μπλοκάρει την συρτή μπαλιά, μετά κάνει εκτίναξη πάνω από το άλλο εμπόδιο για να μπλοκάρει την ψηλή μπαλιά.
19 Ένα εμπόδιο κάθετο στο τέρμα. Ο τερματοφύλακας βρίσκεται μπρούμυτα στο ένα δοκάρι και με το ηχητικό σήμα του προπονητή σηκώνεται πάνω, εκτινάσσεται με μπλονζόν πάνω από το εμπόδιο και αποκρούει την μπάλα στο άλλο δοκάρι.
20 Ίδια άσκηση με την προηγούμενη μόνο που τώρα πέφτει στην γωνία του και αποκρούει η μπλοκάρει.
21 Ο τερματοφύλακας ξεκινάει από το ένα δοκάρι και κατευθύνεται αργά προς το άλλο και ο προπονητής του πετάει τη μπάλα πίσω του κι αυτός πρέπει να γυρίσει γρήγορα για να μπλοκάρει την μπάλα ψηλά η χαμηλά.
22 Ο τερματοφύλακας βρίσκεται στη γραμμή της μικρής περιοχής με πλάτη προς το τέρμα και σε βαθύ κάθισμα. Ο προπονητής που έχει μέτωπο στην εστία, του πετάει τη μπάλα προς το τέρμα και ο τερματοφύλακας είναι υποχρεωμένος πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή και μετά την πρώτη της επαφή με το χόρτο να την μπλοκάρει.
23 Ο προπονητής είναι στη γραμμή της μεγάλης περιοχής και έχει τέσσερις μπάλες, την πρώτη την ρίχνει στο πρώτο δοκάρι τη δεύτερη στο άλλο δοκάρι την άλλη στο πέναλτι και την τελευταία πάνω από τον τερματοφύλακα προς το τέρμα, και αυτός πρέπει να μπλοκάρει και τις τέσσερις.
24α) Τοποθετούμε δύο πάγκους λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και με την ξύλινη επιφάνεια τους να βλέπει υπό γωνία το τέρμα . Ο προπονητής είναι στη γραμμή του τέρματος στην πλάτη του τερματοφύλακα, και σουτάρει σε όποιο πάγκο θέλει. Μετά την πρόσκρουση της μπάλας στον πάγκο ο τερματοφύλακας πρέπει να μπλοκάρει.
24β) Ίδια ακριβώς άσκηση μόνο που τώρα ο τερματοφύλακας είναι γυρισμένος με την πλάτη στους πάγκους.
25α) Ο τερματοφύλακας είναι στο πέναλτι με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα του. Ο προπονητής είναι λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής και χτυπάει με δύναμη την μπάλα στο έδαφος έτσι ώστε η μπάλα να πηγαίνει προς το τέρμα, και ο τερματοφύλακας γυρνάει γρήγορα και προσπαθεί να διώξει την μπάλα πάνω το οριζόντιο δοκάρι.
25β) Η ίδια ακριβώς άσκηση μόνο που ο τερματοφύλακας ξεκινάει με βαθύ κάθισμα.
26 Ο προπονητής κινείται με μπάλα παράλληλα προς το τέρμα και πάνω στη γραμμή της μικρής περιοχής και πλασάρει χαλαρά από διάφορες θέσεις για να κάνει γκολ. Ο τερματοφύλακας πέφτει και μπλοκάρει.
27 Σέντρες από τις δύο πλευρές εναλλάξ και σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.
28 Στήνονται 6 μπάλες, με ένα παίκτη πάνω σε καθεμία,
έξω από την μεγάλη περιοχή και όλοι οι παίκτες κάνουν πως θα σουτάρουν αλλά μόνο ένας κάθε φορά μετά από συνεννόηση. Ο τερματοφύλακας πρέπει να μπλοκάρει την μπάλα.

 

Δεν υπάρχουν εικόνες