Τεχνική

Προπόνηση του προπονητή  UEFA Α, Κυριάκου Γεωργίου με σκοπό  την τελειοποίηση της τεχνικής θέσης στην άμυνα καθώς και της τεχνικής κλεψίματος της μπάλας, την εκμάθηση και τελειοποιήση της κάλυψης της μπάλας, του πάικτης με την μπάλα και την κάλυψη της άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα: Τελειοποίηση της τεχνικής θέσης στην άμυνα

Σε μικρή ηλικία, τα παιδιά έχουν την τάση να κλωτσάνε την μπάλα προς το μέρος του συμπαίκτη χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Όσο όμως αυξάνονται οι τεχνικές ικανότητες, οι παίκτες αρχίζουν να βλέπουν το χώρο και να ψάχνουν για τον καταλληλότερο συμπαίκτη προτού εκτελέσουν μια πάσα.

Διαβάστε περισσότερα: Οι πάσες στο ποδόσφαιρο

Image

Παρακολουθώντας έναν αγώνα παιδικού ποδοσφαίρου το πρώτο που παρατηρούμε είναι η συνεχής εναλλαγή της κατοχής της μπάλας από τις δύο ομάδες. Εναλλαγής που δεν επιτυγχάνεται τις πιο πολλές φορές με την σωστή ατομική ή ομαδική τακτική αλλά περισσότερο με την έλλειψη ικανοποιητικής τεχνικής των νεαρών παικτών όταν βρίσκονται σε πίεση χώρου και χρόνου και την ανεπάρκεια των προσφερομένων επιλογών μεταβίβασης της μπάλας σε ξεμαρκάριστους συμπαίκτες.

Διαβάστε περισσότερα: ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


Του
Τάσου Δημητρίου, Ενωσιακόυ Προπονητή
Της Ε.Π.Σ. Αθηνών

Η προπόνηση σε μικρούς χώρους μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της επιδεξιότητας των παικτών. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από τις εξελίξεις της εποχής. Εκφράζεται  από την ταχύτητα και χαρακτηρίζεται από δύναμη και διαρκή κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα: Η προπόνηση σε μικρούς χώρους
grammateia.png
Δεν υπάρχουν εικόνες