Υποδομές

Ασκήσεις

  lab.team

   Coach e-Shop

   Το βιβλίο του προπονητή.
    
   ------------------------------

   Μπλοκ ημερήσιας προπόνησης

   -----------------------

   HP COMPAQ 6730B

   150,00 €

   -----------------------

   DELL OPTIPLEX 790 - I3 SFF

   150,00 €

   4ede8bb9014ca3d4fa22c84c69277f5f.jpg

   Top Videos

   • .. Επαγγελματική Προπόνηση 
   •  .... Άιντραχτ Φρανκφούρτης
   • .... Προπόνηση "Coordination & power"
   • .... Προθέρμνση στην Προετοιμασία
   •  .... Προπόνηση με τον Peter Czech
   • .... Προπόνηση με τον M. Neuer
   • .... Προπόνηση Πάσες 
   • .... Ατομική Προπόνηση

   Προπόνηση του προπονητή  UEFA Α, Κυριάκου Γεωργίου με σκοπό  την τελειοποίηση της τεχνικής θέσης στην άμυνα καθώς και της τεχνικής κλεψίματος της μπάλας, την εκμάθηση και τελειοποιήση της κάλυψης της μπάλας, του πάικτης με την μπάλα και την κάλυψη της άμυνας.

   Προθέρμανση

   Άσκηση 1

   main

   Ζέσταμα με ατομική τεχνική  θέσης στην άμυνα. Παίζουμε το 1 εναντίον 1 χωρίς να κλέβουμε την μπάλα. Ο ένας παίκτης οδεύει την μπάλα δεξιά και αριστερά και ο άλλος πέρνει την ανάλογη θέση άμυνας.                                    

   Άσκηση 2

   Άσκηση τεχνικής στην άμυνα.  Χωρίζουμε την ομάδα σε τρειάδες.  Οι κιτρινοι παικτες δίνουν πάσες μεταξύ τους ενώ ο μπλέ σαν αμυντικός προσπαθεί να δώξει την μπάλα  πριν φτάσει στην δεύτερο παίκτη.
   Πάσα με τα χέρια και το πόδι. Οι πάσες πρέπει να δίνοναι στο πόδι, στο ύψος  της κοιλιάς, στο ύψος του στηθους και στο ύψος του καφαλιού. Ο αμυντικός προσπαθεί με το πόδι στις χαμηλές μπάλες και με το κεφάλι ψηλά να ανακόψει τη μπάλα.

   one kg1

   Κύριο μέρος

   Άσκηση 3

   Η άσκηση έχει σκοπό την εκμάθηση του πρέσινγκ,  και να κάνει τον ποδοσφαιριστή ναι σκέφτεται γρήγορα ανάλογα με την φάση του αγώνα.

   Εάν η μπάλα είναι απέναντί μας πρεσάρουμε να την καλύψουμε.  Η μπάλα είναι στον παίκτη 1 οπότε ο παίκτης 2 κινήται για να καλύψει την μπάλα.  Ο παίκτης 1 έχει δύο επιλογές : να δώσει πάσα στον παίκτη 3 ή στον πάικτη 4. Ο παίκτης  2 πρέπει να καταλάβει  ποιό είναι το δυνατό πόδι του αντυπάλου και να πρεσάρει έτσι  ώστε να μην μπορεί να δωσει σωστή πάσα με το δυνατό πόδι. Κάνει μια κυκλική  κίνηση για να κλείσει τη μία μερια έτσι ώστε να ο παίκτης ένας να έχει μόνο μια επιλογή πάσας, ακριβώς  εκεί που θέλει ο παίκτης 2. Ο παίκτης 2 μετά την κίνηση κάθετε πίσω από τη θέση του παίκτη ένα. Ο παίτης 1 εάν δώσει την μπάλα δεξιά κινείτε αριστερά και αντίστροφα.

   two kg1

   Εάν η πάσα φτάσει στον παίκτη 3, ο παίκτης 4 πρέπει να πρεσάρει.

   Εάν πάρουμε την άσκηση από την αρχή...  όταν η μπάλα είναι στον παίκτη 1, ο παίκτης 3 πρέπει να έχει ετοιμότητα για δύο ενέργεις.  Η θα δεχθει την πάσα από τον  παίκτη 1 ή θα πρεσάρει τον παίκτη 4.

   Άσκηση 4

   Ομαδική άσκηση. Χωρίζουμε την ομάδα σε  τρείς  τρετράδες με μία μπάλα. Δύο από τις τετράδες  παίζουν μαζί,  κρατώντας τη μπάλα,  ενώ η τρίτη είναι μαι διακριτικά και έχει αμυντικό ρόλο.

   three kg1

   Οι παίκτες της κόκκινης ομάδα είναι στον περιορισμένο χώρο. Μόνος  ένας παίκτης  μπορεί να βγεί από το χώρο αυτό και μόνο οταν η μπάλα βρίσκεται στον παίχτη απέντανί του. Οι μπλε παίκτες  δίνουν πάσες μεταξύ τους με οποσδίποτε 2 επαφές για να υπάρχει χρόνος κίνησης των παικτών της κόκκινης  ομάδας. Η κόκκινη ομάδα κινείτε ανάλογα με την τοποθεσία της μπάλας με την κατάλληλη κάλυψη.  Οι παίτες της μπλέ ομάδας προσπαθούν να δωσουν πάσες  όχι μόνο μεταξύ των τεσσάρων παικτών αλλα και μεταξύ των 2 τετράδων μεταξύ των κόκκινων παικτών.  Οι τετράσες αλλάζουν ρόλο όταν η κόκκινη ομάδα κλέψει την μπάλα ή μετα από ένα χρονικό διάστημα που θα ορίσει ο προπονητής ανάλογα με το επίπεδο των παικτών. Οι πάσες είναι μόνο χαμηλές.

   Άσκηση 4
    Παιχνίδι 4/4 ή 5/5 με 2 τερματοφύλακες.

   4/4 ή 5/5 παίζουν στον περιορισμένο χώρο 20 μέτρων. Ακτός  αυτού του χώρου μπορεί να μπεί παίκτης μόνο της επιτηθέμενης ομάδας και αυτό μόνο  κατά τη διάρκεια πάσας και όχι πριν από αυτή.  Παίζει 1 ενανίον 1 με τον τερματοφύλακα. Μπορεουμε να περιορίσουμε  το παίχνίδι, με 3 επαφές  εντός περιοχής παιχνιδιού και με μια επαφή το τελείωμα της φάσης.
   Οι αμυντικοί πρέπει να κλείνουν τους χώρους αλλά και να προσέχουν για  κάθετη πάσα πίσω από την πλάτη τους . Προσέχουμε για την σωστή κάλυψη των παικτών.

   four kg1

   Νέο εγχειρίδιο «Προπόνηση στις ακαδημίες»