Η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για την καλή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Οι ορθές διατροφικές συνήθειες ενισχύουν τη φυσική μας κατάσταση και εξασφαλίζουν την υγεία μας από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Η παιδική ηλικία και αργότερα η εφηβεία είναι οι βασικοί σταθμοί ανάπτυξης του ανθρώπινου οργανισμού, και σε αυτές τις περιόδους η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες μέσα από το καθημερινό διαιτολόγιο του παιδιού, θα ενισχύσουν ή όχι αυτή την πορεία.

Ο αθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες είναι μια από τις βασικές ασχολίες του παιδιού  είτε γίνεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού είτε όχι. Κατά τη διάρκεια της άσκησης ο οργανισμός δαπανά ενέργεια που χρειάζεται να την εξασφαλίσει έχοντας μια ισορροπία στο καθημερινό  πλάνο διατροφής. Σε αυτές τις ηλικίες  θα πρέπει λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού, αν δηλαδή το παιδί αναπτύσσεται, με βάση τις καμπύλες ανάπτυξης.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να προσλαμβάνουν ποικιλία τροφών που τους παρέχουν τη απαραίτητη πρόσληψη υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λίπους, μετάλλων και βιταμινών με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης, την επιβάρυνση της προπόνησης και των άλλων καθημερινών δραστηριοτήτων.

Δρ. Παπαγεωργίου Α.

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Όλες τις εισηγήσεις,από  το

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

(3 ώρες σε DVD)  μπορείτε να τις παραγγείλετε από το

αθλητικό τμήμα του δήμου Βρηλισσίων στα Τηλ:.210-8101510 & 210- 810151